10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı Düzenlendi

2017-11-10

Bugün Yakakent Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk yâd edildi.10 Kasım 1938 yılında hayatını kaybederek aramızdan ayrılan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 79. Ölüm yıldönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi Yakakent’te de anma töreni düzenlendi.

Yakakent’te düzenlenen tören Atatürk Anıtı önünde Yakakent Cumhuriyet Meydanında gerçekleşti.

Törene Yakakent Kaymakam Vekili Sayın Selin Sarı, Yakakent Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin KIYMA,  Yakakent İlçe Garnizon Komutanı Sayın Gürkan Demir, Yakakent İlçe Emniyet Amiri V. Murat Sarı, Yakakent Daire Amirleri, Gaziler, Okul Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasının ardından 09:05’te yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

10 Kasım Atatürk’ü anma ve Atatürk haftası etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bünyesinde Yakakent Kozköy Ortaokulu konferans salonunda İlçe Kaymakam Vekili Sayın Selin Sarı, Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Kıyma, İlçe Garnizon Komutanı Gürkan Demir, Yakakent İlçe Emniyet Amiri V. Murat Sarı ve diğer mülki amirlerin katılımıyla Atatürk oratoryosu ve Cemil Ceylan müzik öğretmeni eşliğinde müzik korosu düzenlendi.

Atatürk haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dalında 1.lere Yakakent Kaymakamı Selin Sarı 2.lere Yakakent Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma 3.lere İlçe Garnizon Komutanı Gürkan Demir dereceye giren öğrencilere hediyelerini takdim etti. Ödül töreninin ardın etkin son buldu.