18 Mart Şehitleri Anma Günü Programı Düzenlendi

2019-03-18

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. Yıl Dönümü’nde İlçemiz Cumhuriyet Meydanı’nda ve Kozköy Ortaokulu’nda bir dizi etkinlik düzenlendi.

Anma töreni ilk olarak İlçemiz Cumhuriyet Meydanı Atatürk büsttü gerçekleştirildi. Yakakent Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene, Yakakent İlçe Kaymakam Vekili Bahar Kaya, Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Gürkan Demir, İlçe Emniyet Amiri Dursun Çiçek, Siyasi Parti Temsilcileri, askeri erkan, daire müdürleri, şehit yakınları, gaziler, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymakamlık ve Belediye tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam eden tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmasıyla tören son buldu.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü’nde,

Çelenk sunumunun ardından 18 Mart Şehitler Günü Anma Programı, Yakakent Kozköy Ortaokulu Konferans Salonu’nda devam etti.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Sonrasında günün anlam ve önemini belirten konuşma İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Süleyman Paşa Yılmaz tarafından yapıldı.

Konuşmaların sonrasında Çanakkale Zaferi Hakkında Kısa Belgesel gösterimi akabinde Çanakkale Şehitlerine adlı Şiir okunması ile devam eden program Bir Şehit Annesinin Mektubu ve Kalbim Çanakkale’de adlı oratoryo ve koro ile devam etti.

Daha sonra program, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. Yıl dönümü haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerin verilmesi ile son buldu.