2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÖRENLERLE BAŞLADI

2017-09-18

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı, ’İlköğretim Haftası Kutlama Programı’ Yakakent Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunumuyla başladı. Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ÇİÇEK, okul müdürleri, kamu kurum kuruluş temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla Cumhuriyet Meydanındaki program son bulurken, programa devam edilmek üzere 100. Yıl Ortaokulunda düzenlenen törene katılmak üzere geçildi.

100. Yıl Ortaokulu’nda düzenlenen törene Belediye Başkanımız Hüseyin KIYMA’ nın yanı sıra, İlçe Kaymakamımız Muhammet TUGAY, İlçe Jandarma Komutanı Gürkan DEMİR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ÇİÇEK, öğrenci aileleri ile davetliler katıldı.

2017-2018 eğitim öğretim yılının tüm eğitim camiasına ve ülkemizi hayırlı uğurlu olmasını dileyen Başkanımız Hüseyin KIYMA: “Bugün; yeni umutlar, yeni hayaller ve yeni hedeflerle yepyeni bir Eğitim - Öğretim yılının startını veriyoruz. Bu güzel günde, buradaki öğretmenlerimizin şahsında, eğitim camiamızın isimsiz kahramanları ve her biri birer eğitim neferi olan sevgili öğretmenlerimizi saygıyla selamlıyorum. Yeni eğitim yılının tüm fertleriyle eğitim camiamıza, öğretmenlerimize, sevgili yavrularımıza, ilçemize, ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Ayrıca Belediye Başkanımız Hüseyin KIYMA 2016-2017 eğitim yılında Fen Lisesini kazanan öğrencilerimize başarılarından dolayı hediyelerini takdim etti.

Geleceğin mimarı olan gençlerimizin hediyelerle teşvik edilmesinin öğrencilik hayatlarını olumlu yönde motive edeceğini belirten Başkanımız Hüseyin KIYMA: “2016-2017 eğitim öğretim yılında sınavlara çok çalışarak Fen Lisesine yerleşen başarılı öğrencilerimizi kutluyoruz. Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır anlayışı ile Yakakent Belediyesi olarak sevgili öğrencilerimizin başarılarının sevincini paylaşmak istedik. Bu vesile ile Fen Lisesini kazanan öğrencimize çeyrek altın hediye ediyoruz. Yakakent Belediyesi olarak İlçemizde bulunan okullarımızın ve geleceğin yöneticileri olacak çok değerli öğrencilerimizin daima yanında ve destekçisi olacağız. Bu amaçla gelecek yıllarda da başarılı öğrencilerimizi ödüllendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Müzik Öğretmenimiz Cemil CEYLAN eşliğinde müzik şöleni törene katılanlar tarafından ilgiyle dinlendi. Törenin ardından Belediye Başkanımız ve beraberindeki heyet okul müdürümüz Celal SÜZÜK’ ü makamında ziyaret ettiler.