23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun.

2019-04-23

Yakakent Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin KIYMA'nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı

Yakakent Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin KIYMA, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı: Başkan KIYMA, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Karakteri bağımsızlık ve özgürlük olan bir milletin başlatmış olduğu bağımsızlık hareketinin ulusal egemenliğe doğru atılan ilk adımı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 99. yılını kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bir milletin kaderini ve tarihin akışını değiştiren bu şanlı mücadele; milletimizin onuru için direnmesi, bağımsızlık ve özgürlüğe sahip çıkması, vatan sevgisini canından üstün tutması, işgal, sömürü ve tutsaklığa karşı durmasının destanıdır.

Gazi Mustafa Kemal, Türk milletine olan güvenini, kurduğu Cumhuriyetle onların bağımsız ve özgür bir hayat teslim ederek göstermiş; siz değerli çocukların da milletlerin gücü ve yarınları olduğunu vurgulamıştır. Bu sebepledir ki; 23 Nisan 1920 günü bağımsızlık ateşinin en önemli kalesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunu siz değerli çocuklara bayram olarak armağan edip bağımsızlığımızın emanetini sizlere bırakmıştır. Çünkü Gazi Mustafa Kemal, geleceğin mimarları siz çocuklara çok inanmış ve güvenmiştir. Bu yüzden sizlerin, bu armağanı ve emaneti teslim alırken yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek ve karşılarına çıkabilecek her sorunun üstesinden gelebilecek ölçüde nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeniz şarttır.

Eğer bugün bağımsız bir ülkede, onurlu bir yaşam sürdürebiliyor, temel hak ve özgürlüklerimizi demokratik bir ortamda kullanabiliyor, yönetime katılabiliyor, kadını-erkeği, genci-yaşlısıyla aydınlık yarınlara doğru emin adımlarla ilerleyebiliyorsak; bütün bunları 23 Nisan 1920 Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasına, Gazi Mustafa Kemal’e ve Mehmetçiğe borçluyuz. Bu nedenle onların izinden gitmek, bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüz onlardan aldığımız gibi tertemiz bir şekilde korumak, ülkenin kuzeyi, güneyi, doğusu ve batısıyla bayrağımızın dalgalandığı her yerde birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek ve 23 Nisan 1920 ruhunu dipdiri ayakta tutmak hepimizin asli görevidir.

Başkan Kıyma mesajını şu şekilde sürdürdü; “Bu özel günün çocuklarımıza armağan edilmesi ülkemizin emin ellerde olacağının bir göstergesidir. Çocuklar bizim geleceğimiz, her şeyimiz. Bizlerin yerini alacak olan çocuklarımız kentleri, ülkeleri, dünyayı yönetecekler. Gelecekte barış, sevgi dolu, daha yaşanabilir bir dünya, bugünün çocukları tarafından kurulacak. Bizlerden aldıkları bayrağı çok daha yukarıya taşıyacaklarına ve bizim yapamadıklarımızı hayata geçireceklerine inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 99. Kuruluş yıl dönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarım.”