Ağustos Ayı Muhtarlarla İstişare Toplantısı

2018-08-03

Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin KIYMA, Belediyemiz birim Amirleri ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek aylık istişare ve değerlendirme toplantısında yapımı devam eden ve yapılması planlanan çalışmaları değerlendirdi.

İstişare geleneğini sürdüren Belediye Başkanımız, muhtarlarla fikir alışverişinde bulunarak mahallelerdeki eksikliklere köklü çözüm üretmek için Belediyenin tüm imkânlarının muhtarların ve mahallelerin hizmetinde olduğunu, Belediyenin kaynaklarını adil bir şekilde halka hizmet için, israf etmeden kullanacaklarını ifade etti.

Mahalle muhtarlarının mesai arkadaşları olduğunu ifade eden Başkanımız muhtarlarımızla işbirliği ve uyum içinde çalışacaklarını dile getirdi.

Toplantı gündeminde; ilçemizde Haziran ayında başlanmış olan Mahalle içi beton yol çalışmaları, Muhtarlıklar adına Belediyemiz tarafından yapılan ve yapılacak olan 500 metre beton yol projesi,  ilçemizin güncel projelerinin değerlendirilmesi yapıldı.

Biz ilçemizde halkımıza hizmet götürürken Büyükşehir Belediyesi, SASKİ veya Yakakent Belediyesi ayrımı yapmıyoruz. Yapılan hizmetlerde elbette bir iş bölümü ve iş planı var. Ama devletimizin desteği ile hizmetlerimiz bir bütün teşkil ediyor ve sürekli koordinasyon halindeyiz. Hizmetlerimizi planlarken muhtarlarımız halkla buluşma noktamız. Onlar Mahallelerimizde vücudumuzdaki kılcal damarlar gibi halkımızla koordinasyonumuzu ve sorun tespiti yapmamızı sağlıyor. Programlarımızı yaparken kendileri ile sürekli istişare içindeyiz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ne aldanan nede aldatan olacağız“ Dedi.

YAKAKENT DEĞİŞİYOR

İlçeye yapılan ve yapılacak olan projeleri anlatan Başkan KIYMA, sadece bugüne değil geleceğe de yatırım yaptıklarının altını çizdi. Projelerle Yakakent’tin yükselen bir değer haline geldiğini belirten KIYMA, “İlçemizde birçok alanda sürdürdüğümüz çalışmalarımızın bir kısmını tamamladık, bir kısmında ise çalışmalarımız devam ediyor. Halkımıza ne kadar hizmet götürürsek, halkımız bunun karşılığını en iyi şekilde veriyor, bunları da sözleriyle ifade ediyorlar. Vatandaşlarımızın bize olan güvenini şimdiye kadar boşa çıkartmadık, bundan sonra da çıkartmayacağız. Verdiğimiz sözü tutacağız, tutamayacağımız sözü vermeyeceğiz. Bu sebeple bu toplantıda Yakakent Belediyesi olarak hep birlikte bir istişare yapmak ve düşüncelerinizi dinlemek istedik.’’ dedi.

Son olarak Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Kıyma sözlerine şu ifadelere yer verdi; “Sizlere özel olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın kucak dolusu, gönül dolusu selamlarının olduğunu, bilhassa 24 Haziran seçimlerinde gönül dolusu destekle vermiş olduğunuz oylarınızdan ve teveccühlerinizden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorlar.

Attığınız bir oy ile ülkemizin istikrarını ve istikbalini kurtaracak kararlar verdiniz. Bunun için sizlere ülkemizin büyümesinden yana, kalkınmasından yana, gelişmesinden yana, bölünmez bütünlüğünü korumadan yana aldığınız bu karardan dolayı sonsuz şükranlarımızı arz ediyoruz. Allah hepinizden razı olsun.” dedi.