AYYEGDER Yerel Kalkınma Stratejisi Hazırlama Projesi Açılış Toplantısı Yapıldı.

2018-10-31

AYYEGDER Yerel Eylem Grubu açılış toplantısı yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Avrupa Birliğinin birlikte sürdürdükleri Ipard programı Leader tedbiri kapsamında 17-19 Ekim 2018 günleri arasında düzenlenen Yerel Kalkınma Stratejisi YKS hazırlama eğitimi sonrasında ilçemizde açılış toplantısı 31 Ekim 2018 Çarşamba günü Saat 11:00 Alaçam Belediyesi Anneler Parkı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Alaçam Belediyesi Anneler Parkı Toplantı Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma başkanlığında gerçekleşen ‘Yerel Kalkınma Stratejisi hazırlama’ açılış toplantısına, Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman, Yakakent Kaymakamı Bahar Kaya, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Yakakent Belediyesi Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Turan Çakır, Alaçam İlçe Tarım Müdürü Mehmet Güreş, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Bedir, Esnaf ve Sanatkâr Odası Başkanı Vedat Özyılmaz, AYYEGDER Yerel Eylem Grubu yetkilileri, sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları, özel sektör, çiftçi ve esnaflar katıldı.

Toplantıda Yerel Kalkınma Stratejisi (YKS) hazırlama görevlisi Sefer Güden katılımcıları bilgilendirdi. Yerel Kalkınma Stratejisi Hazırlama görevlisi Sefer Güden, amaçlarının tavandan tabana değil, tabandan tavana bir gelişme göstermek olduğunu ve YKS’nin ne derece önemli olduğunu vurgulayan bir sunum yaptı.

Alaçam-Yakakent İlçelerinin önemli bir noktada olduğunu belirterek, YEG Derneğine tüm Alaçamlı ve Yakakent’lilerin sahip çıkması gerektiğini ifade etti. Ayrıca kamu, STK ve özel sektörün bölgesel kırsal kalkınma için bir araya gelerek daha güçlü hareket etmeleri, iş istihdam olanakları gibi sorunların çözülebilmesi için gereklidir. Olduğunu ve yerel eylem gruplarının, Yerel Kalkınma Stratejileri (YKS) ile uyumlu olan kültürel etkinlikler, yerel ürünler, doğal mirasın restorasyonu veya korunması gibi küçük projeler için de destek sağlanacaktır” dedi.

Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar ve Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman AYYEGDER Yerel Eylem Grubu yapacağı çalışmalarda her türlü desteği vereceklerini dile getirdiler.

Toplantıda son olarak Yerel Kalkınma Stratejisi Hazırlama görevlisi Sefer Güden katılımcılara sunum yaptı, soruları yanıtladı.