Balkan Şampiyonu Çevik İçin Davul ve Zurnalı Karşılama Töreni

2018-11-07

Arnavutluk'un Başkenti Tiran'da 2-4 Kasım tarihlerinde yapılan Gençler Balkan Güreş Şampiyonası'nda 97 kiloda Türkiye’ye altın madalya kazandıran milli güreşçi Hasan Çevik baba ocağı ilçemizde davul-zurna eşliğinde büyük bir coşkuyla karşılandı.

Gençler Balkan Güreş Şampiyonası’nda 97 kiloda Balkan 1.si olan Yakakent Spor Kulübü Sporcusu Hasan Çevik için İlçemiz Cumhuriyet Meydanı önünde karşılama töreni düzenlendi.

Törene Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma, Kulüp Başkanı Samet Kızılkan ve Yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri, Hasan Çevik’in ailesi, Kurum amirleri, Öğretmenleri, arkadaşları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Programın sunuculuğunu yapan Yakakent Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İlker Tüzen, kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek, Kulübümüz güreşlerde ve diğer branşlarda her zaman üstün başarılar elde etmektedir. Sporcumuzdan daha büyük dereceler bekliyoruz. Emeği geçen hocalarımızı ve herkesi tebrik ediyorum “dedi.

Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma ise, İlçe olarak Hasan’dan gurur duyduklarını belirtti. Kendisinin saygılı bir güreşçi olduğunu ilçemize örnek bir sporcu olduğunu söyledi.

2016 M.E.B. Türkiye 3.sü

2017 M.E.B. Türkiye 1.si

2017 Gençler Türkiye 3.sü

2018 97 Kg Gençler Balkan 1.si olan Çevik’ten Dünya şampiyonluğunu beklediği söyleyen Belediye Başkanımız sporcumuza “Tam Altın” hediye etti.

Bu zamana kadar Belediye olarak spora ve sporcuya olan desteğin devam edeceğini belirten Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma; Antrenörlerimizi tebrik ediyorum, vermiş olduğumuz desteklerle çok güzel başarılar elde ediyor ve Yakakent halkına bu gururu yaşatıyorlar. Sporcumuzu tebrik ediyorum. İnşallah sadece Hasan değil diğer sporcularımız da büyük başarılara imza atacaklardır “dedi.

Gururumuz Hasan Çevik, Öncelikle Yakakent’e böyle bir gurur yaşattığım için çok mutluyum. Bugün burada benim için toplanan çok değerli Yakakent halkı ve saygıdeğer tüm büyüklerime teşekkür ederim. Bugünlerime gelmemde emeği çok büyük olan beden eğitimi öğretmenim ve Yakakent Spor Kulübü Başkanım Samet Kızılkan’a, Antrenörlerim Murat Keskin, Doğan Önder hocalarıma ve desteğini bizlerden esirgemeyen Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma’ya teşekkür ederim. “Allah nasıp ederse Avrupa dünya ve olimpiyatlarda ay yıldızlı formamızı giymek ve ülkemizi gururla temsil etmek. Dedi.

Konuşmaların ardından hatıra fotoğrafları çekinmesiyle Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma, Balkan Şampiyonu Hasan Çevik’i, ailesini ve Kulüp yöneticilerini makamında misafir etti.