Başkan Kıyma İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Programına Katıldı

2018-03-12

Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma,12 Mart 1921 İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü sebebiyle düzenlenen programa katıldı.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 97’nci yılı ve Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 82’nci yıldönümü Etkinliğinde duygulu anlar yaşandı.

Yakakent İmam Hatip Ortaokulu tarafından Yakakent Kozköy Ortaokulu toplantı Salonu’nda düzenlenen program Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Marşımızı Kabülü ve yazarı Mehmet Akif Ersoy'u ve anma günü programı saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunması ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından öğrenciler tarafından Bestelenmiş Mehmet Akif Ersoy şiirleri oratoryosu, İstiklal Marşı slayt gösterisi, Video gösterisi, İstiklal Marşı okuma birincisinin şiirini okuması, Üşüyorum isimli slayt, Piyes ve oratoryo ile devam etti.

Programa; Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Kıyma, İlçe Kaymakam Vekili Sayın Selin Sarı, İlçe Emniyet Amiri Murat Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çiçek, Garnizon Komutanı Mustafa Aydoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program sonunda günle ilgili düzenlenen İlçemizdeki okullar arası kompozisyon, resim ve şiir dalında derece alan öğrencilerin ödülleri Kaymakam Vekili Selin Sarı, Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma ve İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Aydoğan tarafından verildi.