Başkan Kıyma’dan 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

2017-10-19

Yakakent Belediye Başkanı Sayın Hüseyin KIYMA, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan KIYMA, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Kültürümüzün ve toplumsal yaşamımızın önemli yapı taşlarından biri olan ve demokrasinin ilk halkasını oluşturan muhtarlık teşkilatı, 19 Ekim 1829 yılında kurulmuş ve çalışmaya başlamıştır. Bizlerle mahallelerimizin gelişimi ve değişimi konusunda işbirliği ve çözüm sürecine ortaklık yapan muhtarlarımız, vatandaşlarımız ile yerel yönetimler arasında köprü görevi görmektedir. Ayrıca muhtarlarımız en kaliteli hizmetin en hızlı bir şekilde halkımıza ulaştırılmasında en önemli mihenk taşlarından bir tanesidir.

Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlarımıza verdiği özel önemin sonucunda 2015 yılından itibaren 19 Ekim tarihi muhtarlar günümüz olarak kutlanmaktadır. Muhtarlarımız katılımcı demokrasimizin ve yerel hizmetlerin en önemli unsurları arasında da yer almaktadır. Yılın 365 günü ve günün ise her anında fedakârca insanlarımızın hizmetinde bulunmaktadır. Devletimizin, vatandaşımıza dokunan en sıcak eli ve vatandaş nezdindeki ilk kapısı olan muhtarlarımızın yaptıkları hizmetler her türlü takdirin üstündedir.

Biz de Yakakent Belediyesi olarak muhtarlarımıza hak ettiği değeri vermekte, her yıl düzenlediğimiz çalıştaylarla, halka hizmet yolunda tüm mahalle muhtarlarımızla diyaloğumuzu sürdürmekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, büyük bir özveri ve sevgiyle görevlerini yerine getiren tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyor, halkımıza hizmet yolunda birlikte yürüyeceğimizi belirterek; sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.