Başkanımız Askerlerin Yemin Töreni Heyecanına Ortak Oldu.

2018-03-20

Yakakent Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Kıyma İlçe Jandarma Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan 2 Kısa Dönem Asker için düzenlenen yemin törenine katıldı.

İlçe Jandarma Komutanlığında gerçekleştirilen yemin törenine, Yakakent İlçe Kaymakam Vekili Sayın Selin Sarı, Yakakent Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma, İlçe Jandarma Komutanı KD. Bçvş. Gürkan Demir, İlçe Emniyet Amiri Murat Sarı, kurum amirleri STK temsilcileri ve asker katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören askerlerin Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masaya ellerini koyarak yemin etmesiyle devam etti.

Törende konuşan İlçe Jandarma Komutanı KD. Bçvş. Gürkan Demir, 366/1 kısa dönem askerler için yemin töreni düzenlendiğini belirtti.

İlçe Jandarma Komutanı KD. Bçvş. Gürkan Demir;” En kısa sürede askerliğe alışarak temel askerlik özellikleri kazandınız milletimizin ve bağımsızlığın sembolü olan şanlı bayrağımızın etrafında silah arkadaşınızla omuz omuza vererek ant içtiniz. İçtiğiniz bu ant asker olduğunuzun kabul belgesidir.” dedi.

Daha sonra protokolün Askerleri selamlamasıyla tören son buldu.