Başkanımız İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Programına Katıldı

2019-03-12

Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma,12 Mart 1921 İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü sebebiyle düzenlenen programa katıldı.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 98’nci yılı ve Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 83’nci yıldönümü Etkinliğinde duygulu anlar yaşandı.

Yakakent İmam Hatip Lisesi tarafından Yakakent Kozköy Ortaokulu toplantı Salonu’nda düzenlenen program Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy ve Şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunması ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından öğrenciler tarafından Bestelenmiş Mehmet Akif Ersoy şiirleri oratoryosu, İstiklal Marşı oratoryosu, Anasınıfı öğrencilerinin gösterisi ile devam etti.

Programa; Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Kıyma ve Eşi Nezahat Kıyma, İlçe Kaymakam Vekili Bahar Kaya, İlçe Emniyet Amiri Dursun Çiçek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı Gürkan Demir, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program sonunda günle ilgili düzenlenen İlçemizdeki okullar arası kompozisyon, resim ve şiir dalında derece alan öğrencilerin ödülleri protokol tarafından verildi.