Başkanımız Nisan Ayı İstişare Toplantısına Katıldı

2018-04-24

Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin KIYMA, İçişleri Bakanlığımızın talimatı ile Yakakent ilçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen aylık istişare toplantısına katıldı.

Yapılan toplantıya İlçe Kaymakam Vekili Sayın Selin Sarı, Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yiğit,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çiçek, İlçe Emniyet Amiri Murat Sarı, İlçe Jandarma Komutanı Gürkan Demir, Sivil toplum kuruluşları, Daire amirleri ve muhtarların katılımıyla Asmapınar Mahallesi İlkokulu bahçesinde bir araya geldi.

Toplantıda daire amirleri, sivil toplum kuruluşları başkanlarına ve muhtarlara hitaben gündemdeki konular hakkında bilgilendirme yapan İlçe Kaymakamı Vekili Sayın Selin Sarı, " Devletimiz, milletimiz için vardır, bizlerde sizler için buradayız. Devletin gücü içerisinde birçok hususta hizmet üretmeye çalışıyoruz. Kurum amirlerimizin kapıları şikayet ve taleplerinizi kabul etmek ve çözüm üretmek için her zaman ve herkese açıktır.” Dedi.

Daha sonra Yakakent Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Kıyma yaptığı konuşmasında; “ İlçemizde Çevre Düzenleme ve Peyzaj Projesi, Şehir İçi ve Şehir Dışı Aydınlatma Projesi, MOBESE, 75 Yataklı Tam Teşekküllü Şehir Hastanesi Projesi, Doğal Gaz Projesi, Parke Taş Çalışmaları, İlçe Otogarı, Küçük Sanayi Sitesi, Sağlık Ocağı, 2018 yılı her mahalleye 500 metre beton yol, her akşam bir mahallede iftar programı ve Belediyemizin 2018 yatırım planı kapsamında yapacağı çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi aktararak, sorunların çözümü ile ilgili istişarelerde bulundu.

İlçemizde devam eden projelerin her biri birbirini tamamlayan projeler olup, çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları, kaldırım ve yol yapım çalışmaları ve sahil düzenleme çalışmaları bir araya geldiğinde büyük resimde ilçemizin geçirdiği değişimi inşallah hep beraber görüyoruz ve daha da göreceğiz. Tabi burada sizlerin, bizlerin ve vatandaşlarında üstüne düşen görevler var. Öncelikle konulan kurallara uyulmasının gerektiği, uymayanları otokontrole uyarmamız gerekiyor. Bu konuda üstümüze düşeni yapacağımızdan eminim. Daha yapılacak çok işimiz, birçok projemiz var, bunların hepsini tamamlayacağız inşallah. Bu ilçeyi, sahilimizi sizlerle birlikte, bilinirliğiyle geliştireceğiz hak ettiği yere getireceğiz.

Her türlü fikrinizi, görüşünüzü dinlemek için buradayım, Yakakent için el birliği yapalım en güzelini yapalım diye beraberiz. Bugün burada aynı duygularla bir araya gelen bu değerli topluluğa toplantımıza katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum.’’ diyerek sözlerini tamamladı.

İlçe Emniyet Amiri Yardımcı; “İlçe sınırları içerisinde ve dışarısında vatandaşların çok dikkatli olması ve telefon dolandırıcılığı konusunda bu tarz aramalarda telefonun derhal kapatılarak 155 hattına bilgi vermelerini önemle duyuruyorum ”. Dedi

Bütün mahallelerin giriş ve çıkışlarına güvenlik amaçlı kamera sistemi kurulmasının önemine ve Çocuklara yönelik cinsel istismara değinen İlçe Jandarma Komutanı Gürkan Demir, olaylarına Terör hakkında ve dikkat çeken kişileri ve terör örgütlerine yardım edenlerin derhal bilgi verilmesi hususunda bilgiler verdi.

Son olarak toplantıya katılan vatandaşlar ve Muhtarlar Mahallelerini ilgilendiren konularda daire amirlerine sorular sorarak izlemeleri gereken kanuni yollar hakkında bilgiler aldılar.