Başkanımız Şehir Geçiş Hattı Aydınlatma Çalışmalarını İnceledi

2017-11-15

İlçemiz Samsun – Sinop Bölünmüş yol Yakakent ilçe geçişi boyunca genel aydınlatma çalışmaları devam ediyor.

Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Kıyma’nın YEDAŞ İl Müdürlüğü ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler ve uzun uğraşlar sonucu hayata geçirilmiş olan proje ile İlçemizin Karayolu geçişinin de çehresi değişmeye devam ediyor.

Samsun - Sinop Karayolu boyunca Kozköy kavşağı ve Zilfanlısuyu Karayolu Kavşağı arasında aydınlatma direği dikim çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Kıyma;

Proje tamamlandığında hem ilçemizdeki trafik güvenliğinin artması hem de ilçemizden geçiş yapan vatandaşlarımız için görsellik acısından bir farkındalık yaratılması planlıyoruz.” Dedi.

Ayrıca Başkanımız Şehir geçişi aydınlatma çalışmalarının büyük kısmının tamamlandığını, ışıklandırma çalışmalarında, son teknoloji kullanıldığını kaydederek "Türkiye'de yol aydınlatma tesislerinde kullanılan en son teknoloji ürünü, çevreye uyumlu aydınlatma direkleri ile uzun ömürlülük bakımından, diğer aydınlanma kaynaklarına göre ışık verimi daha iyi olan lambalar kullanılmakta. Bu da yapılan ışıklandırmanın daha kaliteli olmasını sağlıyor.’’ Dedi.

Bu aydınlatma çalışmaları şehirlerimizin gece siluetlerini değiştirmiş ve geceleri görsel güzelliğin ortaya çıkması yanında güvenlik açısından da öneminin büyük olduğuna dikkat geçen Belediye Başkanımız; Geceleri, gerek şehir içi güvenliği, gerekse de şehir geçişleri yol trafik güvenliği açısından yapılan ve sürdürülecek olan aydınlatma çalışmaları sayesinde daha da artacağını, insanlarımız geceleri, sokaklarda güvenle yürürken, şehir geçişleriyle ilgili trafikte de güvenle hareket edeceklerini belirtti.

"Projenin tamamlanması ile inşallah Samsun – Sinop ilçe geçiş hattımız apayrı bir havaya bürünecek. Bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen Karayolları Samsun Bölge Müdürlüğü ve YEDAŞ yetkililerine teşekkürlerini sunuyorum.’’ Dedi.