Başkanımız Şubat Ayı İstişare Toplantısına Katıldı

2018-02-27

Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin KIYMA, Yakakent ilçe Kaymakamlığı Tarafından Düzenlenen Aylık İstişare Toplantısına Katıldı.

Yapılan toplantıya İlçe Kaymakam Vekili Sayın Selin SARI, Belediye Başkanımız Hüseyin KIYMA, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çiçek, Sivil toplum kuruluşları, Daire amirleri, Belediyemiz Birim Müdürleri ve muhtarların katılımıyla Kozköy Mahallesi Esat Tiryaki Kıraathanesinde bir araya geldi.

Toplantıda daire amirleri, sivil toplum kuruluşları başkanlarına ve muhtarlara hitaben gündemdeki konular hakkında bilgilendirme yapan İlçe Kaymakamı Vekili Sayın Selin SARI, " Devletimiz, milletimiz için vardır, bizlerde sizler için buradayız. Devletin gücü içerisinde birçok hususta hizmet üretmeye çalışıyoruz. Kurum amirlerimizin kapıları şikayet ve taleplerinizi kabul etmek ve çözüm üretmek için her zaman ve herkese açıktır.” Dedi.

Daha sonra Yakakent Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin KIYMA yaptığı konuşmasında; “ İlçemizde Çevre Düzenleme ve Peyzaj Projesi, Şehir İçi ve Şehir Dışı Aydınlatma Projesi, MOBESE, 75 Yataklı Tam Teşekküllü Şehir Hastanesi Projesi, Doğal Gaz Projesi, Parke Taş Çalışmaları, Sahil düzenleme ve T mahmuz çalışması, İlçe Otogarı, Küçük Sanayi Sitesi, Sağlık Ocağı, 2018 yılı her mahalleye 500 metre beton yol, her akşam bir mahallede iftar programı ve Belediyemizin 2018 yatırım planı kapsamında yapacağı çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi aktararak, sorunların çözümü ile ilgili istişarelerde bulundu.
İlçemizde devam eden projelerin her biri birbirini tamamlayan projeler olup, çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları, kaldırım ve yol yapım çalışmaları ve sahil düzenleme çalışmaları bir araya geldiğinde büyük resimde ilçemizin geçirdiği değişimi inşallah hep beraber görüyoruz ve daha da göreceğiz. Tabi burada sizlerin, bizlerin ve vatandaşlarında üstüne düşen görevler var. Öncelikle konulan kurallara uyulmasının gerektiği, uymayanları otokontrole uyarmamız gerekiyor. Bu konuda üstümüze düşeni yapacağımızdan eminim. Daha yapılacak çok işimiz, birçok projemiz var, bunların hepsini tamamlayacağız inşallah. Bu ilçeyi, sahilimizi sizlerle birlikte, bilinirliğiyle geliştireceğiz hak ettiği yere getireceğiz.

Her türlü fikrinizi, görüşünüzü dinlemek için buradayım, Yakakent için el birliği yapalım en güzelini yapalım diye beraberiz. Bugün burada aynı duygularla bir araya gelen bu değerli topluluğa toplantımıza katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum.’’ diyerek sözlerini tamamladı.

İlçe Emniyet Amiri Yardımcı; “İlçe sınırları içerisinde ve dışarısında vatandaşların çok dikkatli olması ve telefon dolandırıcılığı konusunda bu tarz aramalarda telefonun derhal kapatılarak 155 hattına bilgi vermelerini önemle duyuruyorum ”. Dedi

Bütün mahallelerin giriş ve çıkışlarına güvenlik amaçlı kamera sistemi kurulmasının önemine değinen İlçe Jandarma Komutanı, Terör hakkında ve dikkat çeken kişileri ve terör örgütlerine yardım edenlerin derhal bilgi verilmesi hususunda bilgiler verdi.

Son olarak toplantıya katılan vatandaşlar ve Muhtarlar Mahallelerini ilgilendiren konularda daire amirlerine sorular sorarak izlemeleri gereken kanuni yollar hakkında bilgiler aldılar.