Başkanımızın Kudüs İçin Basın Açıklaması Düzenledi

2017-12-08

ABD'nin KUDÜS'ü İsrail’in başkenti olarak açıklamasını protesto etmek için, bugün Yakakent merkez Cami’de Cuma namazı çıkışı Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Kıyma basın açıklaması düzenledi.

Düzenlenen basın açıklamasına Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Belediye Başkan Yrd. Hüseyin Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Sefer Tek, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Naile Yetmişbir, Belediye Meclis ve Encümen Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri, Daire Amirleri, STK’lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkanımız konuşmasında;

KUDÜS İSLAMINDIR, FİLİSTİNİN BAŞKENTİDİR, KUDÜS DAVAMIZDIR

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir.

Asırlık bir hesaplaşmayla karşı karşıyayız.

Sayın Cumhurbaşkanı’mızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir.

Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır.

Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır.

Bu karar asla kabul edilemez. Bu karardan en kısa sürede dönülmelidir.

İslam’ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır.

İslam’ın harem-i izzeti olan Kudüs’ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir.

Türkiye’nin, İnsanlığın silueti olan Kudüs’ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız.

Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye’nin çağrısına kulak vererek Kudüs’e sahip çıkacağına inanıyoruz.

Amerika Birleşik Devletleri’nin bu kararı, dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür.

Bu hadise, Cumhurbaşkanımızın, küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği “dünya 5’ten büyüktür” itirazının haklılığını teyit etmiştir.

İslam’ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere, ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz.

Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız.

Kudüs nice peygamberlerin vatanıdır. Kudüs’ü korumak tüm Müslümanların müşterek davasıdır.

Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” Dedi. #KudüsİçinAyağaKalk #KudüsBizimdir #KudüsMüslümanlarındır