Belediye Başkanımız Öğrencilerin Karne Sevincine Ortak Oldu

2018-06-08

Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Kıyma, 2017-2018 eğitim öğretim yılının son gününde karne heyecanı yaşayan, öğrencilerin coşkusuna ortak oldu.

Belediye Başkanı Kıyma, Yakakent 100. Yıl İlkokulu ve Ortaokulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı.

İlçe Kaymakamı Selin Sarı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çiçek ile birlikte, miniklere karnelerini dağıtan Başkan Hüseyin Kıyma, uzun ve yorucu bir eğitim maratonunu geride bırakan çocukları kutladı.

Öğrencilerinin donanımlı nesiler olarak yetişmesi için adeta ömürlerini vakfeden öğretmenlere gösterdikleri fedakarlıklardan dolayı teşekkür eden Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Kıyma, "Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz yoğun ve yorucu bir dönemi tamamladılar. Bu sadece öğrencilerin değil biz velilerin de karnesi. Dolayısı ile başarı veya başarısızlık sadece çocuklarımızın değil ailelerindir. Her şeyden önce bir veli olarak, ailelere çocuklarının karneleri ile ilgili anlayışlı olmalarını, başarılı olamayan çocuklarımıza tepki göstermek yerine bu başarısızlığı başarıya dönüştürecek yolları aramalarını tavsiye ediyorum. Çocuklarımıza gelince, onlar iyi bir tatili fazlasıyla hak etti. Onların bu tatili en iyi ve verimli bir şekilde geçirebilmeleri diliyorum" dedi.

Yakakent’te çocukların öncelikli hizmet grubunda yer aldığını da hatırlatan Başkan Kıyma, "Bizlere yarınlarımızın emaneti olan yavrularımızın donanımlı, milli ve manevi değerleri özümsemiş bireyler olarak yetişmesi için hiç bir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. 4 yıllık görev süremiz boyunca İlçemizdeki bütün okullarımıza elimizden geldiği kadar yardımlarımızı yaptık" ifadelerini kullandı.

Eğitime sağladığı desteklerden dolayı Yakakent Belediyesi ve Başkan Hüseyin Kıyma'ya teşekkür eden İlçe Kaymakamı Selin Sarı ise öğrencilere seslenerek, "Sadece derslerde başarılı olmak, iyi bir geleceği tek başına sağlamaz. Eğitimin yanında herhangi bir spor branşı ya da kültür sanat dalında kendinizi geliştirirseniz, her yıl mezun olan yüz binlerce öğrenci arasında fark oluşturursunuz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın iyi şekilde eğitim alması için başta anne ve babalarımız olmak üzere öğretmenlerimize teşekkür ediyor, öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum" diye konuştu.