Belediye Başkanımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı.

2017-12-02

Belediye Başkanımız, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak tüm engellilerin bu özel gününü kutladığını bildirdi.

Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Kıyma mesajında; “Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığı arttırması açısından anlamlı bir tarihtir.

Engellilik konusu yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir konudur. Ülkemiz, güçlü ve dinamik yapısıyla, sosyal devlet olmanın verdiği anlayışla hareket ederek engelli kardeşlerimizin toplumda hak ettiği hayat şartlarına kavuşturulması amacıyla önemli yasalar hayata geçirerek, engellilerimize yönelik memnuniyet verici adımlar atılmıştır.

Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir. Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız. Bugünlerimizi sağlık ile yaşıyor olmamız yarınlarımızı da bu şekilde geçireceğimizin garantisini veremiyor.

Bu duygu ve düşüncelerle, öncelikle Yakakent’imizde yaşayan engelli kardeşlerim olmak üzere, tüm ülkemizdeki engelli bireylerin “3 Aralık Dünya Engelliler Gününü en içten dileklerimle kutluyor, kendilerine ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Ayrıca sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde değil her zaman tüm vatandaşlarımızı, engellilerin sorunlarına daha duyarlı olmaya ve sorunlarının giderilmesi yönünde yürütülen çalışmalara destek olmaya davet ediyorum” dedi.