Belediyemiz ile Hizmet-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

2019-01-05

Yakakent Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında belediye işçilerinin mali ve sosyal hakları konusunda toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Yakakent Belediye Başkanlığı ile Hizmet-İş Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi karşılıklı anlaşma ile sonuçlandı.

Belediyemiz Başkanlık makamında yapılan imza törenine Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Kıyma, Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, Şube Sekreteri Arif Çelik’in yanı sıra Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürü Ayşin Hopaç, İşyeri Sendika Temsilcisi Banuhan Tosun ve işçiler katıldı.

Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Kıyma, "çalışanlarımızla aile gibiyiz. Güzel Yakakent’imizi birlikte yönetiyoruz. Belediyemizin imkanları neticesinde çalışanlarımızın emeğini göz ardı edemeyiz, görev yaptığım sürece şirket çalışanları dahil olmak üzere çalışanlarımız maaşlarını zamanında alınlarının kurumadan almıştır.” Dedi.

Şube Başkanı Ziya Uzun, "Öncelikle Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma’ya ve komisyona yürekten teşekkür ediyorum. İşçi arkadaşlarımız adına sevindirici bir anlaşmaya vardık. Yapılan bu anlaşma ile çalışan arkadaşlarımızın ücretleri, sosyal hakları, çalışma koşulları ve ekonomik dengeleri gibi daha birçok konuda karşılıklı hoşgörü ve uzlaşı içerisinde görüşmeleri neticelendirdik. Yeni yılın ilk günlerinde işçi arkadaşlarımız yapılan sözleşme neticesinde enflasyona yenik düşmedi. Çalışanların yüzünü güldüren bu Toplu İş sözleşmesi üye arkadaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olsun." diye konuştu.

Başkan Kıyma “Yakakent Belediyesinde çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesinin iki yıl geçerli olduğunu, işçi arkadaşlarımızın alacağı yevmiyelere ve diğer mali sosyal haklara iki yılda toplam %72 oranında zam yapıldığını belirterek 2019 yılı için yevmiyeye  %32 sosyal pakete %5 2020 yılı için ise yine aynı oranda artış sağlandığını belirtti. Toplamda %72 gibi bir artış oldu. Belediyemiz de çalışan işçi arkadaşlarımızın yüzlerini güldüren toplu iş sözleşmesinin sonuçları itibari ile hayırlı olmasını diliyorum” dedi.