Belediyemiz Tarafından Aşure Günü Programı Düzenlendi

2017-10-10

Muharrem Ayı münasebetiyle her yıl Muharrem Ayı’nın 20. gününde geleneksel olarak Belediyemiz tarafından düzenlenen aşure dağıtım programı, Belediyemiz Sosyal Hizmetler Çözüm Merkezi Salonu karşısında halkımızın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Düzenlenen aşure dağıtım programına İlçe Kaymakamımız Sayın Muhammet TUGAY, Belediye Başkanımız Hüseyin KIYMA, Garnizon Komutanı Gürkan Demir, Emniyet Amiri V. Murat SARI, AK Parti Yakakent İlçe Başkanı Sefer TEK, AK Parti Yakakent İlçe Kadın Kolları Başkanı Naile YETMİŞBİR, Belediyemiz birim müdürleri ve personelleri, Belediye Meclis Üyelerimiz, Kurum Amirleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Vatandaşın Muharrem ayını ve Aşure gününü tebrik eden Belediye Başkanımız ''Muharrem ayının dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayı olduğunu vurgulayarak, ‘aşure birçok çeşidin bir araya gelmesiyle oluşan, çok lezzetli bir tatlıdır. Bu bizlere farklılıklarımızla beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini anımsatır. Bu yüzden bugünün anlamı çok değerlidir. Bu sebeple aşure ikram ederek, paylaşmaya, hoşgörüye, birlik ve beraberliğe dikkat çekmek istiyoruz, Muharrem ayının ülkemize bolluk ve bereket getirmesini, Müslüman coğrafyasında barış, huzur ve kardeşliğin hâkim olmasını temenni ediyorum'' diye konuştu.

Belediyemiz Sosyal Hizmetler ve Çözüm Merkezi Salonu karşısında aşure ikram edilen vatandaşlar ise Muharrem Ayının sevgi, barış ve hoşgörüyü içinde barındırdığını belirterek Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin KIYMA’ya teşekkür ettiler.