Belediyemiz Tarafından Vatandaşlara Cuma Namazı sonrası Aşure İkram Edildi.

2018-09-21

Muharrem Ayı münasebetiyle her yıl Muharrem Ayında geleneksel olarak Belediyemiz tarafından düzenlenen aşure dağıtım programını, Cuma namazı sonrası Merkez Camii ve Beşyol camii bahçesinde halkımızın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Düzenlenen aşure dağıtım programına İlçe Kaymakamımız Sayın Bahar Kaya, Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Kıyma, AK Parti Yakakent İlçe Başkanı Ahmet Günel, AK Parti Yakakent İlçe Kadın Kolları Başkanı Saliha Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çiçek, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Samsun İl Kadın Kolları Üyesi Naile Yetmişbir, Kurum Amirleri, Belediyemiz birim müdürleri ve personelleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Vatandaşın Muharrem ayını ve Aşure gününü tebrik eden Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Kıyma ''Muharrem ayının dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayı olduğunu vurgulayarak, ‘aşure birçok çeşidin bir araya gelmesiyle oluşan, çok lezzetli bir tatlıdır. Bu bizlere farklılıklarımızla beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini anımsatır. Bu yüzden bugünün anlamı çok değerlidir. Bu sebeple aşure ikram ederek, paylaşmaya, hoşgörüye, birlik ve beraberliğe dikkat çekmek istiyoruz, Muharrem ayının ülkemize bolluk ve bereket getirmesini, Müslüman coğrafyasında barış, huzur ve kardeşliğin hâkim olmasını temenni ediyorum'' diye konuştu.

Cuma namazı sonrası Merkez Camii ve Beşyol Camii bahçesinde aşure ikram edilen vatandaşlar ise Muharrem Ayının sevgi, barış ve hoşgörüyü içinde barındırdığını belirterek Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Kıyma’ya teşekkür ettiler.