Belediyemizde İkinci Toplum Yararına Çalışma Programı Kuraları Çekildi

2018-06-26

Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma’nın girişimleri ile Belediyemiz ve İŞKUR’un ortak çalışması ile ‘’Yakakent İlçesi Çevre Temizliği ve Düzenleme Çalışmaları’’ başlığı altında Toplum Yararına Programı Kapsamında 6 ay süre ile çalışacak 4’ü Bayan 16’sı erkek olmak üzere toplam 20 kişinin Noter huzurunda kura çekimi yapılmıştır.

Belediyemiz Sosyal Hizmetler ve Çözüm Merkezi Toplantı Salon’unda gerçekleşen kura çekimine; Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Kıyma Alaçam Noter Mümin Özel, Belediye Başkan Yardımcımız Hüseyin Yiğit, İŞKUR Bafra Hizmet Müdürlüğü temsilcisi ve Belediyemiz Birim Amirleri katıldı.

Kura çekimi öncesinde Başvuru sahiplerine kısa bir konuşma yaparak şans dileyen Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma ’’Sosyal belediyecilik anlayışı ile ilçemizde istihdam yaratmak adına çalışmalarımız devam ediyor. Göreve geldiğimizden bu güne kadar her yıl hazırladığımız çevresel projelerle İŞKUR aracılığı ile birçok vatandaşımıza istihdam sağlamıştık.

Bu yılda 30 kişilik bir alım daha yaparak çalışmaya hak kazanan vatandaşlarımızın aile bütçelerine ve ilçemiz ekonomisine fayda sağlamayı hedefliyoruz. Programlar İŞKUR güvencesinde ve 6 ay süre ile uygulanacak. Bu program kapsamında Belediyemiz bütçesine dokunmadan ilçemiz geneli,  sahil bandı ve Çamgölü mesire alanı temizlik ve peyzaj çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Şimdiden herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum.’’ dedi.