Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi

2017-09-19

Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasını müteakip, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM’nin 19 Eylül 1921 günü 153 sayılı kanun ile mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilmesinin yıldönümü olan ‘19 Eylül Gaziler Günü’  Yakakent Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle kutlandı.

Törene; İlçe Kaymakamı Muhammet TUGAY, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin KIYMA, İlçe Jandarma Komutanı Gürkan DEMİR, Ak Parti İlçe Başkanı Sefer TEK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ÇİÇEK, resmi kurum amirleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

19 Eylül 2017 Salı günü 10.00 da Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtına sunulmasıyla başlayan Gaziler günü anma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Emekli Deniz Astsb. Kıbrıs Gazisi Kubilay CİRİT tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından gazilerimizle birlikte İlçe Jandarma Komutanlığına geçilerek sohbet havasında bir ziyaret gerçekleştirildi.

Programın ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanımız Hüseyin KIYMA, ‘’Bizler, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde tarih sahnesinde millet olarak varlığımızı sürdürüyor ve bu vatan toprakları üzerinde onlardan aldığımız güç ve ilhamla büyük ve güçlü Türkiye’yi imar ediyoruz. Bizim insanımız dün olduğu gibi bugün de vatanını canı pahasına savunmayı görev bilmiştir. Bu düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.