GAZİLER GÜNÜ ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ.

2018-09-19

Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasına müteakip, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM’nin 19 Eylül 1921 günü 153 sayılı kanun ile mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilmesinin yıldönümü olan ‘19 Eylül Gaziler Günü’ Yakakent Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle kutlandı.

Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasına müteakip, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM’nin 19 Eylül 1921 günü 153 sayılı kanun ile mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilmesinin yıldönümü olan ‘19 Eylül Gaziler Günü’  Yakakent Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle kutlandı.

Törene; İlçe Kaymakamı Sayın Bahar Kaya, Yakakent Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Kıyma, İlçe Jandarma Komutanı Gürkan Demir, İlçe Emniyet Amiri Dursun Çiçek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ÇİÇEK, Siyasi Parti Temsilcileri, resmi kurum amirleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

19 Eylül 2018 Çarşamba günü 10.00 da Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtına sunulmasıyla başlayan Gaziler günü anma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Emekli Deniz Astsb. Kıbrıs Gazisi Kubilay Cirit ve Jandarma Astsubay Mehmet Emre tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Akabinde Kozköy Ortaokulu Öğrencisi Selda Civelek “YAŞASIN KAHRAMAN GAZİ” adlı şiirini okudu.

Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından protokol üyeleri ve gazilerimiz İlçe Kaymakamı Sayın Bahar Kayının Daveti üzerine Kaymakamlık makamına geçilerek sohbet havasında bir ziyaret gerçekleştirildi.

Programın ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Kıyma, ‘’Bizler, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde tarih sahnesinde millet olarak varlığımızı sürdürüyor ve bu vatan toprakları üzerinde onlardan aldığımız güç ve ilhamla büyük ve güçlü Türkiye’yi imar ediyoruz.

Bizim insanımız dün olduğu gibi bugün de vatanını canı pahasına savunmayı görev bilmiştir. Bu düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.