İlçemiz Şehir Geçişi Aydınlatma Çalışmaları Tamamlandı.

2018-01-16

Yapımına 2017 Yılı Eylül ayında başlayan Samsun – Sinop Bölünmüş Yol Yakakent Karayolu şehir geçişi aydınlatma çalışması tamamlandı.

Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Kıyma’nın vermiş olduğu uzun uğraşlar sonucunda projelendirilerek Eylül ayında çalışmasına başlanılan ilçemizden geçen Samsun -  Sinop Karayolu boyunca Kozköy kavşağı ve Zilfanlısuyu Karayolu Kavşağı arası aydınlatması tamamlandı.

Belediye Başkanımız,“ Vatandaşımıza vermiş olduğum bir sözümü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. 1991 yılında ilçe olan, 1963 yılında Belediye olan ilçemizin ortasından geçen Samsun -  Sinop Karayolu orta revüşünde bir tane aydınlatma direği yok iken bugün yaklaşık 3.5 km’lik ışıklı geçişimiz oldu. İlçemizden daha küçük ilçelerde hatta beldelerde bile olan ışıklı geçişleri gören bizler, İstanbul veya Samsun istikametinden gelirken neden Yakakent’te ışıklı geçiş yok diye soruyor sorguluyorduk. Işıklı geçiş için sözler verilip askıda kalıyor neticelendirilemiyordu.

İlçemiz için hazırlanan ışıklı geçiş projesinde ilçe geçiş mesafesinin uzun olması işleri biraz zorlasa da hafta sonu yanmaya başlayan ışıklar gösteriyor ki çalışınca olmayacak işler bile oluyor. Büyük ilçe olabilmek için büyüyebilmek ve kabuğunu kırabilmek için olmazsa olmazlara adım atıyoruz. Bu çalışmaların hepsi büyük ilçe olabilmek için atılan büyük adımlardı. İlçemizi şehir havasına döndüren ışıklı geçiş çalışması da bu büyük çalışmalardan biridir. İlçemiz için yapılan tüm işlerde emeği olan herkese teşekkür eder, bu çalışmanın ilçemize ve milletimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.