İlçemizde İstişare ve Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

2019-07-17

Yakakent Belediyesi, ilçesinde bulunan 17 mahalle muhtarı ile koordinasyon ve istişare toplantısında bir araya geldi.

Yakakent Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Çözüm Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Demir, Yakakent Kaymakam Vekili Fikret Zaman, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Mehmet Köse,, AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı Adnan Arslan, AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Ekonomi İşleri Başkanı Haluk Bülbül, AK Parti Samsun İl Başkanlığı Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Okan Akgül, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Günel, Samsun Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Yakakent Belediyesi Birim Amirleri ve Mahalle Muhtarı katıldı.

Mahalle muhtarlarının tamamının katıldığı toplantıda muhtarlara tek tek söz verilerek, mahallelerinin sorunları, vatandaşların muhtarlığa ilettiği beklenti ve talepleri dinlenilerek karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

“5 YIL ÇOK VERİMLİ GEÇECEK”

İlçe ve Büyükşehir ayrımını kaldırdıklarını ifade eden Başkan Demir, "Hedefimiz imkanları ve gücü birleştirmek. Önümüzdeki 5 yılda hedefimiz yol, su ve kanalizasyon noktasında hizmetleri tamamlamak. Bu konuyla ilgili ilçe imkanlarımızı sonuna kadar zorlayacağız. Yetmediği yerde Büyükşehir olarak biz destek olacağız" diye konuştu.

“MUHTARLAR SORUMLULUK ALACAK”

Başkan Mustafa Demir sözlerinin devamında ise, "Bu toplantıları her yıl yapacağız. Önümüzdeki sene ilave notları da alarak çalışmaları değerlendireceğiz. Hedefimiz Yakakent’te kırsal üst yapıyı 5 yıl içinde tamamlamak. Burada muhtarlarımız bir belediye sorumlusu kadar çalışacak. Allah'ın izniyle sizi yola doyuracağız. Samimiyiz, kadromuz burada. Büyükşehir ve ilçe belediyesinden oluşacak karma ekiplerimizle hedeflerimize ulaşacağız" açıklamasında bulundu.

KAYMAKAM ZAMAN’DAN DEMİR'E TEŞEKKÜR

Sorunların çözümü noktasında toplantının çok önemli olduğunu belirten Yakakent Kaymakam Vekili Fikret Zaman ise, "İlçemizdeki sorunları muhtarlarımız bizlere iletiyordu. Bu sorunları Büyükşehir Belediye Başkanımızın yerinde görüp muhtarlarımızı dinlemesi hepimiz için çok iyi olacak. Bu anlamlı ziyaret için sayın Başkan Mustafa Demir'e teşekkür ederim" diye konuştu.

Koordinasyon ve istişare toplantısında söz alan Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, "Muhtarlarımız bizim mahallelerimizdeki gözümüz kulağımız yönetim paydaşımız. Biz yönetim anlayışımızı ortaya koyarken ortak akıl ve toplumun müşterek sesi vurgusu yapmıştık. Bu manada muhtarlarımızın üstlendiği misyonu önemsiyoruz. İlçemizi ortak akılla ve toplumumuzun müşterek sesine kulak vererek yöneteceğiz. İlçemizdeki tüm sorunlara ve vatandaşlarımızın bizlerden beklentilerine vakıfız. Hizmet planlamamızı yaparken keyfiyete göre değil ehemmiyete göre hareket ediyoruz. Ve bu planlamamızı uygulama aşamasında ilçemizin hukukunu koruyarak şehrimizin tüm katmanlarıyla uyumlu bir şekilde hareket ediyoruz. Bu manada istişare ve koordinasyon toplantımıza iştirakinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Çözüm ve sonuç odaklı bir anlayışla asli işlerimizi birlikte planlayacak ve uygulamayı da öncelik sırasına göre ivedilikle gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar olagelen sorunların üstesinden siz değerli muhtarlarımızla el ele vererek Büyükşehir Belediye Başkanımızın da desteği ile aşacağız. Kamu kaynaklarını israf etmeden, hak ve adalet ölçüsüne göre, birebir insan odaklı birebir gönüllere dokunan projeler üreteceğiz. Ortak akla önem vererek ben yaptım oldu anlayışını reddedeceğiz." dedi.