İlimizdeki Metruk Binalar Tek Tek Yıkılıyor

2019-05-28

Yakakent Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde kalan, ilçe estetiği, güvenlik ve halk sağlığı açısından risk oluşturan metruk binaların yıkımına başlanıldı.

İçişleri Bakanlığının 81 il valiliğine gönderdiği genelge doğrultusunda, halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden, çevre kirliliğine yol açan ve kent estetiğine uygun olmayan metruk binalar ve enkazlarının, başta uyuşturucu olmak üzere, zararlı maddelerin kullanımı, gizlenmesi ve kaçakçılığının yapılması gibi amaçlarla kullanıldığının tespit edilmesi üzerine Belediyemiz Fen İşleri ekiplerince Merkez Mahallesi Akasya sokakta bulunan binanın yıkım işlemlerine başlanıldı.

Yakakent Belediyesi sınırları içerisinde bulunan, mahalle sakinlerinin can ve mal güvenliği açısından risk oluşturan binaların yıkımını gerçekleştirmeye devam ettiklerini ve İçişleri Bakanlığının bu konuda talimatı olduğunu hatırlatan Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma, “Mahallelerimizde, terkedilmiş, yıkılmaya yüz tutmuş, yangın ve göçme tehlikesi arz eden, İlçemiz estetiği açısından uygun olmayan, Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden, metruk binaları tespit edip, ev sahiplerinden de gerekli izni aldıktan sonra yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz.” Dedi.