IPARD Programı Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi.

2017-11-07

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve Belediye Başkanlığımız organizatörlüğünde Belediyemiz Sosyal Hizmetler ve Çözüm Merkezi Salon’unda Kırsal kalkınma amaçlı IPARD programı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Belediyemiz Sosyal Hizmetler ve Çözüm Merkezi Salon’unda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına; Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Kıyma, TKDK Samsun İl Koordinatörü Sayın Bülent Turan, Belediye Başkan Yardımcımız Hüseyin Yiğit, Belediyemiz Meclis Üyeleri, TKDK Kurum uzmanları, Muhtarlar ve esnaflar katıldı.

TKDK İl Koordinatörü Bülent Turan ve Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma’ nın katılımı ile gerçekleşen toplantıya halkımızın yoğun katılımı dikkat çekti.

‘’Rafta Projeniz Olsun’’ sloganı ile ilçemizdeki girişimciler ve iş fikri sahibi vatandaşlarımız ile buluşan TKDK Samsun İl Koordinatörü Bülent Turan ve IPARD Uzmanları Kurum hakkında, IPARD programı ve iş fikirleri konusunda bilgilendirme sunumu yaptı.

İlçemizde potansiyeli aşikâr Kırsal Turizm ve tarım-hayvancılık örnek projelerinin anlatıldığı toplantı ile vatandaşlarımıza devletimizin ve hükümetimizin sunduğu imkânlardan ve hibe programlarından yararlanma çağrısı yapıldı.

Yerelde yaşanan sorunların çözümü ve kırsalda yaşayan yerel kırsal toplulukların harekete geçirilmesi amacıyla başlatılan ‘’LEADER’’ projesi kapsamında olan Alaçam ve Yakakent İlçelerinin, proje değerlendirme aşamasında ilçemizdeki girişimciler adına bir şans olduğunun ve bir adım önde başlandığının da altı çizildi.

Konu ile ilgili olarak Belediye Başkanımız Hüseyin KIYMA yaptığı konuşmada; Yerel yönetim olarak ilçemizde yaptığımız altyapı çalışmaları ve diğer hizmetlerimizin yanında, İlçemizin ekonomik ve sosyal hayatının gelişmesini de oldukça önemsiyoruz. Örnek olarak iktidarımız öncesi söz verdiğimiz üzere ilçemizdeki defne yetiştiriciliği konusunda 40.000 adet defne fidanını halkımıza ücretsiz dağıttık ve dağıtmaya devam ediyoruz. Bir iş fikri ve projesi olan herkese, Belediye Başkanlığımız ve şahsım adına her türlü desteği sunmaya hazırım. Siz yeter ki üretin, talep edin. Belediyemizin imkânları ölçüsünde halkımızın ekonomik refahını artırmak adına her türlü fedakârlığa hazırız. Bilgilendirme toplantısını düzenleyen TKDK İl Koordinatörümüz Sayın Bülent Turan ve uzman ekibine, ayrıca toplantımıza katılan vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. ’’dedi.