Kasım Ayı Muhtarlarla İstişare Toplantısı

2018-11-09

Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin KIYMA, AK Parti Yakakent Kurucu İlçe Başkanı Ömer Tek, Belediye birim Amirleri ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek aylık istişare ve değerlendirme toplantısında yapımı devam eden ve yapılması planlanan çalışmaları değerlendirdi.

İstişare geleneğini sürdüren Belediye Başkanı Kıyma, muhtarlarla fikir alışverişinde bulunarak mahallelerdeki eksikliklere köklü çözüm üretmek için Belediyenin tüm imkânlarının muhtarların ve mahallelerin hizmetinde olduğunu, Belediyenin kaynaklarını adil bir şekilde halka hizmet için, israf etmeden kullanacaklarını ifade etti.

Mahalle muhtarlarının mesai arkadaşları olduğunu ifade eden Başkanımız muhtarlarımızla işbirliği ve uyum içinde çalışacaklarını dile getirdi.

Toplantı gündeminde; ilçe merkezi ve mahalle içi bakım-onarım yol çalışmaları, Muhtarlıklar adına Belediyemiz tarafından yapılan ve yapılacak olan 500 metre beton yol projesi, yeni pazar yeri projesi ve ilçemizin güncel projelerinin değerlendirilmesi yapıldı.

Biz ilçemizde halkımıza hizmet götürürken Büyükşehir Belediyesi, SASKİ veya Yakakent Belediyesi ayrımı yapmıyoruz. Yapılan hizmetlerde elbette bir iş bölümü ve iş planı var. Ama devletimizin desteği ile hizmetlerimiz bir bütün teşkil ediyor ve sürekli koordinasyon halindeyiz. Hizmetlerimizi planlarken muhtarlarımız halkla buluşma noktamız.

Onlar mahallelerimizde vücudumuzdaki kılcal damarlar gibi halkımızla koordinasyonumuzu ve sorun tespiti yapmamızı sağlıyor. Programlarımızı yaparken kendileri ile sürekli istişare içindeyiz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ne aldanan nede aldatan olacağız“ Dedi.

YAKAKENT DEĞİŞİYOR

İlçeye yapılan ve yapılacak olan projeleri anlatan Başkan KIYMA, sadece bugüne değil geleceğe de yatırım yaptıklarının altını çizdi. Projelerle Yakakent’tin yükselen bir değer haline geldiğini belirten Belediye Başkanı, “İlçemizde birçok alanda sürdürdüğümüz çalışmalarımızın bir kısmını tamamladık, bir kısmında ise çalışmalarımız devam ediyor. Halkımıza ne kadar hizmet götürürsek, halkımız bunun karşılığını en iyi şekilde veriyor, bunları da sözleriyle ifade ediyorlar. Vatandaşlarımızın bize olan güvenini şimdiye kadar boşa çıkartmadık, bundan sonra da çıkartmayacağız. Verdiğimiz sözü tutacağız, tutamayacağımız sözü vermeyeceğiz. Bu sebeple bu toplantıda Yakakent Belediyesi olarak hep birlikte bir istişare yapmak ve düşüncelerinizi dinlemek istedik.’’ dedi.