Yakakent Atıksu Arıtma Tesisi Açılış Töreni

2018-06-04

Başbakan Binali Yıldırım'ın ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin canlı bağlandığı İlçemiz deki Atıksu Arıtma Tesisi'nin açılışı gerçekleştirildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Sayın Çiğdem Karaaslan: "Biz Türkiye olarak, bunu gururla söyleyebilirim, dünyayı en az kirleten ülkelerden biriyiz"

Açılışa katılan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Sayın Çiğdem Karaaslan, yaptığı konuşmada, çevreyi yalnızca korumak için değil aynı zamanda yaşatmak adına çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Türkiye'de 4 milyar fidanı toprakla buluşturduklarını belirten Karaaslan, "Orman varlığımızı artırdık. Şehirlerde arıtma tesisleri kurduk. Biz çevreyi sadece ağaç dikmek olarak ele almadık. Biyolojik çeşitliğinin zenginleşmesinden ekolojik dengenin korunmasına, arıtma tesisleri ile yaşam kalitesinin artmasına bütün bu değerlere sahip çıktık." diye konuştu.

Karaaslan, Türkiye'nin dünyayı en az kirleten ülkelerden biri olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

"Biz son yıllarda iklim değişikliğini hayatımızda yaşıyoruz. Bu küresel bir sorun. Çevre ile ilgili attığımız her adımın çevre ile ilgili bir karşılığı var. Bugün Yakakent'te açılışını yaptığımız bu tesis büyük bir adımdır. Biz Türkiye olarak, bunu gururla söyleyebilirim, dünyayı en az kirleten ülkelerden biriyiz." ifadelerini kullandı.

Samsun Valisi Sayın Osman Kaymak da çevre için çok önemli yatırımların yapıldığını anlattı.

Konuşmaların ardından canlı yayın ile İlçemize bağlanan Başbakan Binali Yıldırım, Samsun'a 55 milyon lira değerinde 4 tesisin yapıldığını belirterek hayır olsun temennisinde bulundu.

İlçemizdeki Atıksu Arıtma Tesisi ile birlikte Kavak, Salıpazarı ve Çarşamba ilçelerindeki Atıksu arıtma tesislerinin de açılışının yapıldığı belirtildi.

Törene, Samsun Valisi Sayın Osman Kaymak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Sayın Çiğdem Karaaslan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zihin Şahin, AK Parti İl Başkanı Sayın Hakan Karaduman, Samsun İl Alay Komutanımız Jandarma Albay Sayın Ünsal Ağaoğlu, Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Yakakent Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Kıyma, Yakakent Kaymakamı Selin Sarı, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, İlçe Kaymakamları, Kurum ve Daire Amirleri ve vatandaşalar katıldı.