Yeşil Bir Nefes Projesi Hayat Buluyor

2018-06-13

Tarım, Orman ve Köy işleri Bakanlığından, Belediyemizce 29 yıllığına kiralanan Çamgölü A tipi mesire alanı içinde bulunan Konaklama Tesisi için OKA’ ya (Orta Karadeniz Kalkınma Ajansına) hazırlanan ‘’Yeşil Bir Nefes’’ adlı Otel ve Yöresel Lokanta Projesi sözleşmesi Samsun Valimiz Osman Kaymak’ın katılımlarıyla imzalandı.

Mevcut konaklama tesisinin tadilatı yapılarak toplam maliyeti 2.964.588,91 TL olan ‘’Yeşil Bir Nefes Projesi’’ 690.602,51 TL hibe ile OKA’ dan destek almaya hak kazanan Orta Karadeniz Bölgesindeki 14 proje arasında yer aldı.

Belediyemiz imkanları ve Orta Karadeniz Kalkınma ajansının verdiği hibe desteği ile 24 ay içerisinde tamamlanacak proje ile ilçemiz, bölgesinde önemli bir destinasyon ve çekim merkezi olacak, turizm kenti imajını pekiştirecektir. İlçemizdeki Turizm arzının ve yatak kapasitesinin artması açısından önemli bir boşluğu kapatacak projemiz ile İlçemiz turizm taleplerini karşılar konuma gelecektir.

Proje ile birlikte Çamgölü mesire alanı peyzaj ve düzenleme çalışmaları ve diğer Turizm yatırımları ile eski günlerdeki hareketliliğini tekrar kazanarak bölgenin cazibe ve çekim merkezi olacaktır. Projenin tamamlanmasıyla turizm gelirleri artarak, ilçemiz ekonomisine kayda değer bir katma değer sağlanacaktır.

Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma konu ile ilgili olarak ‘’Göreve gelirken Yakakent’li hemşerilerime söz verdiğimiz gibi bir projenin daha hayata geçirilmesi için ilk adımı atmış bulunuyoruz.

Bizden önce Çamgölü Mesire alanı çöp yığınları içerisinde atıl bir vaziyette kaderine terk edilmiş bir durumdaydı. Göreve geldiğimiz ilk yıllarda, bölgenin Belediyemizce işletilmesi ve halkımızın hizmetine sunularak eski güzel ve temiz günlerine kavuşmasını sağladık. Bu proje ile birlikte ise atıl bir vaziyette bulunan otelin tadilatı yapılarak ilçemiz turizmi ve ekonomisi için yepyeni bir sayfa açacağız.

İlçemiz turizmi ve Çamgölü Mesire alanımız için yapacağımız yatırımlarla ilçemizi bölgenin ve hatta ülkemizin parlayan bir turizm kenti yapmanın gayreti içindeyiz. Projenin hayata geçmesinde emeği geçen çalışanlarımıza, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansına, Samsun Valimiz Sayın Osman Kaymak’a teşekkür eder, hayata geçireceğimiz projemizin ilçemize hayırlı olmasını temenni ederim.’’ Dedi.